Image

pegasus tech

Een doordachte evolutie voor geautomatiseerde wasstratenImage
Image

pegasus tech

Een doordachte evolutie voor geautomatiseerde wasstraten

Aanbevolen vanaf:
500 tot 1500 wassingen per maand


Elektronisch gestuurde meerprogramma borstelwasmachine voor een allround wasproces van personen- en bestelauto's.

De machine rolt/rijdt over het stilstaande voertuig heen. Tijdens de eerste 'Run' wordt een volledige digitale scan van het voertuig gemaakt waardoor alle opvolgende Runs geheel vloeiend verlopen. De wascyclus wordt hierdoor aanzienlijk verkort.

De twee verticale zijborstels wassen de voorzijde, zijkanten en achterkant. Tegelijkertijd wast de horizontale dakborstel de voorzijde, bovenkant en de achterkant. Afhankelijk van het programma dat de klant kiest en de opties, kan vooraf de auto met chemie behandeld worden. Na het wassen met de borstels wordt er een wax op het voertuig aangebracht. Als laatste wordt het voertuig door 4 sterke ventilatoren contourvolgend droog geblazen.

Pegasus Tech is beschikbaar in 2 versies:

Premium versie + RE-PASSING

Borstel beweging.

Deze versie onderscheidt zich door de horizontale benadering van de panelen, dat voorzien is van veiligheidslijsten aan beide zijden. Deze leveren een voorwas-, een was- en een droog programma uit. De panelen volgen het profiel van het voertuig en zijn perfect uitgelijnd, wat real-time aangestuurd wordt. De beweging lijkt op die van een borstel: vloeiend, gelijk en effectief, wat een  belangrijk gevoel van veiligheid creëert voor de gebruiker en zijn voertuig. De vrijheid om te programmeren en te optimaliseren - een kenmerk van alle Pegasus Tech onderdelen - de dubbele rotatie cycli bij hoge druk, en weer rustig tijdens de droog-fase, zorgt voor een merkbare verbetering in wastijden met als resultaat een grondige reiniging.

Air Plus versie (Ceccato Trademark)

Gesynchroniseerde beweging voor meer waarde

De met water en lucht gevulde draaiende sproeiers leveren een optimale oplossing voor de meest complete was en droog beurt. Het hoge druk water  volgt de oppervlakken met een uitstekende reinigende werking, terwijl het visuele effect van de krachtige waterstralen klanten het plezier geeft van een efficiënte reiniging. De oscillerende blowers genereren een lucht stroom met een elliptische baan met een allesomvattend effect, dat het water helpt snel en vrij weg te stromen en het naar de drainage gebieden verplaatst. Resultaat: een perfect droge auto. De gecombineerde, in-sync actie van de roterende / wisselende bewegingen EN de mogelijkheid van het variëren van de snelheid zorgen voor een effectieve, veilige, en klant vriendelijk was en droog systeem.

Standaarduitvoering:

- Frame, samengesteld uit thermisch verzinkt staal en voorzien van een poedercoating voor optimale bescherming.

- Spatschermen in metalen uitvoering.

- Geleiderails voor een optimale centrering van het voertuig.

- Energietoevoersysteem, uitgevoerd met energieketting.

- Rijsysteem bestaande uit een dubbele aandrijving met direct gekoppelde motor met vertragingsbak, meeloopwielen, galvaniseerde rijrails (9 meter), afslagen en beveiliging. De rijsnelheid is variabel en instelbaar. De motoren starten met een gereduceerd vermogen (soft aanlopen) zodat er geen schokken optreden.

- Hoge druk voorwassysteem voor de zijkanten, 5+5 nozzles, bovenkant middels een contourvolgend systeem inclusief 2x 7,5 kW pomp.

- Hoge druk systeem "Wheelmaster" bestaande uit een hoge druk voorwas systeem welk zich specifiek richt op de wielen, wielkuipen, en dorpels van het voertuig. Dit systeem maakt gebruik van de 7.5kw pomp van het hogedruk voorwassysteem.

- Dakborstelsysteem bestaande uit borstelas met beharingsegmenten en hefsysteem met riemaandrijving voor een snelle, soepele en veilige beweging. Borstelaandrijving met motor en vertragingsbak. De dakborstel is volledig contourvolgend en frequentie gestuurd en functioneert conform het gepatenteerde Vector Plus systeem dat een zeer soepele besturing van de borstel mogelijk maakt zonder schokken en voortdurend stoppen van de rijbeweging.

- Twee zijborstelunits, eveneens contourvolgend, ieder bestaande uit een borstelas met borstelsegmenten, motor en vertragingsbak. De verticale positie van de borstel varieert en stelt zich in op de vorm van de auto. Tevens werken de borstels overlappend aan voor- en achterzijde van de auto. Ook deze borstels worden via een PLC gecontroleerd voor de borstelbeweging en de druk. Het spatwater blijft binnen de machine door de bijgeleverde zijschermen.

- Twee wielborstelsystemen voor het reinigen van de velgen. De wielborstelset is aan weerszijde in de zijframes gemonteerd en wordt pneumatisch bij activering naar de velg bewogen. De borstels zijn rond met stijve beharing en worden aangedreven via een motor met vertragingsbak met twee draairichtingen. De positionering op de velg wordt gescand via fotocellen. Tijdens het wielwassen wordt water met chemie opgespoten. Voorafgaand aan het borstelen wordt eerst chemie opgebracht, vervolgens met hoge druk voorgewassen voor een zeer schoon resultaat.

- Droogsysteem bestaande uit een contourvolgende topdroger, frequentie gestuurd, met twee 3 kW ventilatoren met hoge capaciteit en twee 4 kW ventilatoren voor de zijdroging rondom het droogsysteem. De besturing van de dakdroger geschiedt via fotocellen die de blaasmond op een constante afstand van het voertuigoppervlak houden. Uitgevoerd met TSD (Turbo Side Dryer).

- Foamsysteem om het voertuig vooraf voorzien van water met schuimshampoo. Het schuimsysteem functioneert rondom.

- Shampoosysteem om tijdens de borstelwassing een water met shampoo mengsel op te brengen

- Waxsysteem. Dit bestaat uit een set extra sproeipijpen via welke een conserverende wax op de auto wordt aangebracht na de spoelgang. De wax wordt geconcentreerd via een injectiepomp, geïnjecteerd in water, en over de auto gesproeid.

- Polish waxsysteem Na het wassen en wordt een polishwax opgebracht die vervolgens door de borstels wordt ingewreven voor een glanzend en langdurig resultaat.

- Chemicaliënsysteem. Voor alle middelen worden injectiepompen gemonteerd. Deze pompen zijn instelbaar qua opbrengst en injecteren vanuit cans in de machine met geconcentreerde middelen in het te distribueren water.

- Waterdistributiesysteem voor wassen en spoelen, compleet met alle benodigde kleppen en sproeikoppen, verbonden met het injectiesysteem voor chemicaliën.

- Watertank van 500 ltr met een 1,5 kW wateropvoerpomp.

- Diagnose- en programmeersysteem UniOp. Via deze elektronische unit kan men in de programma's wijzigingen aanbrengen ten aanzien van de parameters en de programma's zelf wijzigen. Tevens is hier een zelfdiagnosesysteem ondergebracht en kunt u wijzigingen aanbrengen in afstelwaarden.

- Startsysteem. De machine start automatisch na het indrukken van het gewenste programma. Het voertuig wordt dan volautomatisch gewassen en eventueel gedroogd.

- Schakelkast. Trillingsvrij ondergebracht in het machineframe met daarin alle schakelapparatuur voor het automatisch functioneren van de machine. Ook vindt u hier alle thermische relais voor bescherming van de motoren. De schakelkast is aan de voorzijde van de machine toegankelijk via een afsluitbare deur.

- Positielicht. De auto wordt naar de juiste positie geleid door de geleiderails op de wasvloer en door een positielicht voorop de machine.

- Led "Lichtkrant" op de bovenkant van de machine. Op deze lichtkrant wordt de voortgang van het wasproces aangegeven, maar kan tevens gebruikt worden om welkoms boodschappen, acties en dergelijke zaken te communiceren.