Image

hercules

Flexibiliteit in een tunnel



Image
Image

hercules

Flexibiliteit in een tunnel

Ceccato Hercules biedt een compleet en flexibel tunnel systeem dat in staat uit te breiden en te groeien - van 12 tot 40 meter - samen met uw bedrijf.

Makkelijk te installeren en te gebruiken, optimale prestaties, een aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding, simpel te managen en een extreem hoge opbrengst: Hercules brengt de jarenlange ervaring van Ceccato samen in 1 product.

Water recycling

Respect voor het milieu

Een energie-besparend en ecologische ontwerp - met een dubbel circuit voor het recyclen van water.

Betaalbaarheid, kwaliteit, modulariteit

Breed scala aan configuraties

Lage operationele kosten, een hoge kwaliteit van wassen en droog cyclussen die het voertuig veilig voortbewegen. Verder een extreem flexibele modulariteit die een verscheidenheid aan configuraties mogelijk maakt en zich aanpast naar de aanwezige ruimte, het gebruik, en de investering. Inbegrepen met een compleet assortiment accessoires, gebouwd in een stevige stalen structuur.

Extreem veilig

Met dank aan betrouwbare software

Intelligente zelf diagnose en zelf-lerende software, voor een veiliger en efficiënter beheer van alle was- en droog cycli en vermindering van de down time, betrouwbaarheid en prestatie, wat blijkt uit de grote hoeveelheid eenheden die wereldwijd geïnstalleerd zijn.

Kenmerken:

De wasstraat bestaat uit onderstaande componenten die afhankelijk van de ruimte kunnen worden samengesteld:

- Inrijsectie.

- Voorwassectie.

- Hoofdwassectie.

- Conserveringsectie.

- Droogsectie.

- Uitrijsectie.

Basis machinesamenstelling:

- Montageconstructie.

- Inrijsysteem met rollenplaat.

- Pre-Foamboog

- Horizontale wielwasser

- Chassis wasser

- Contour volgende chemie boog

- Contour volgende hoge druk boog

- Borstelmodules (4 zijborstels ( 1 paar , 2 dubbel ) + 2 dakborstel)

- Spoelboog

- Polish boog

- Polish borstelmodules ( 2 zijborstel 1 dakborstel )

- Wasbogen

- Drogers

- Nadroging ( 2 zijborstels 1 dakborstel Dry Tex )

- Uitrijlicht

Transportsysteem, bestaande uit:

- Transportketting compleet met kettingwielen en aandrijving in verticale omloop in ingebouwde uitvoering. De ketting is voorzien van rollen die achter het voorwiel van de auto's aangrijpen.

- Het transportsysteem heeft een capaciteit van maximum 90 auto's per uur.

Voorwassectie:

- Via een sproeiboog wordt de gehele auto voorgeweekt met een actief schuimmiddel. Dit schuim bestaat uit een water- en zeepmengsel dat via een injectiepomp en luchtinbreng in de machine wordt aangemaakt.

- Horizontale PE wielborstel zwart met bewegingsconstructie. De wielborstel is opgebouwd uit een centrale as met borstelsegmenten, aangedreven door een motor met vertragingsbak. Lengte borstel as 2.000 mm .

- Stationaire chassiswasser uitgevoerd met nozzles spoelt de onderzijde van de auto af.

- Contourvolgende chemie boog voorziet het voertuig op efficiënte wijze van shampoo.

- Hogedruk voorwassysteem. Het systeem bestaat uit een hogedruk zijkantreiniger en een contourvolgende horizontale reiniger (druk 80 bar) met nozzles. Deze stralen reinigen de gehele zijkant en bovenzijde van de auto voordat deze in aanraking komt met de borstels. De auto wordt dus extra aan de zijkanten en bovenzijde voorgewassen en alle zandkorrels en loszittend vuil worden verwijderd. Compleet met alle schakelingen en pistonpompen (3 x 7,5 kW met 3,5 kW aanvoerpomp en schakelkast met inverter).

Hoofdwassectie "Translating " type:

- Vier zijborstels 1 paar, en 2 enkele, allen translating ( meebewegend met het voertuig ) die zorgen voor de wassing van de voor- en achterzijde en de wassing van de zijkanten. De borstels werken geheel onafhankelijk. Iedere borstel is samengesteld uit een centrale as met borstelsegmenten en wordt aangedreven door een motor met reductiebak. De borstels stellen zich automatisch in op de contouren van de auto.

- Twee horizontale dakborstels met verticale bewegingsconstructie. De eerste wordt tussen de twee sets verticale borstels gemonteerd, de andere er na. De dakborstel is opgebouwd uit een centrale as met borstelsegmenten, aangedreven door een motor met vertragingsbak. Het hefmechanisme werkt met een contragewicht.

- Shampoosysteem. Alle borstels zijn voorzien van sproeisystemen voor water verrijkt met shampoo. De shampoo wordt automatisch in het water geïnjecteerd via een chemicaliënpompje vanuit een centrale plaats.

Conserveringsectie:

- Na de borstelsystemen volgt allereerst een spoelboog waarbij door middel van water de auto wordt afgespoeld.

- Na het spoelen volgt de polishwaxboog. Hier wordt een polishwax via verschillende sproeiers op de auto gebracht zodat de lak beschermd wordt en extra gaat glimmen.

- Twee zijborstels voorzien van Carlite Foam en een dakborstel voorzien van Carlite Foam zorgen voor een contourvolgende polish van het voertuig zodat de polish wax goed ingewreven wordt en er een extra glans ontstaat.

- Indien er niet wordt gekozen voor het polish programma volgt er nu de superwax, Hier wordt een shine wax via verschillende sproeiers op de auto gebracht zodat het voertuig langer zijn glans behoudt.

- Als laatste volgt de waxboog. Hier wordt een drooghulp (wax) via verschillende sproeiers op de auto gebracht zodat het water beter van de auto weggeblazen kan worden.

Droogsectie:

- De auto wordt voortbewogen onder 2 horizontaal geplaatste blaasmonden elk voorzien van 2 x 5,5 kW blowers, beide contourvolgend, en tussen 2 verticale blaasmonden, eveneens ieder voorzien van een 15 kW blower. Totaal droog vermogen 52 kW.

- Twee zijborstels voorzien van DryTex en een dakborstel voorzien van DryTex zorgen voor een contourvolgende nadroging van het voertuig zodat ook de kleinste waterdruppeltjes verwijderd worden en er een extra glans ontstaat. Drytex is uitgevoerd in de kleur licht grijs.

Algemene voorzieningen:

- Hoofdframe met luxe afwerking rondom de gehele wasstraat constructie.

- Centrale schakelkast met alle benodigde schakelapparatuur en de PLC-unit.

- Touch-screen programma bedieningskast.

- Chemie toevoersysteem. De toevoer van chemicaliën geschiedt via injectiepompen, waardoor een chemieconcentraat gebruikt kan worden.

- 2.000 ltr watertank met benodigde opvoerpompen.

- Er is een uitrijlicht aangebracht die de gebruiker aangeeft wanneer hij kan uitrijden.

- Het uitrijden wordt door een beveiliging gecontroleerd om te voorkomen dat auto's op elkaar botsen bij het uitrijden.