Image

aries

single | multi programmaImage
Image

aries

de evolutie van eenvoud

Aanbevolen vanaf:
300 tot 1200 wassingen per maand


Elektronisch gestuurde meerprogramma borstelwasmachine voor een allround wasproces van personen- en bestelauto's.

De machine rolt/rijdt over het stilstaande voertuig heen. De twee verticale zijborstels wassen de voorzijde, zijkanten en achterkant. Tegelijkertijd wast de horizontale dakborstel de voorzijde, bovenkant en de achterkant. Afhankelijk van het programma dat de klant kiest en de opties, kan vooraf de auto met chemie behandeld worden. Na het wassen met de borstels wordt er een wax op het voertuig aangebracht. Als laatste wordt het voertuig door 2 sterke ventilatoren, die zich ten opzichte van het voertuig positioneren, droog geblazen.

Washoogte : 2.850 mm (optioneel 2.400 mm).

Maximale autobreedte : 2.700 mm.

Kleur frame : licht grijs RAL 7035.

Kleur spatschermen : grijs RAL 7016.

Materiaal / kleur borstels : Nylon blauw (optioneel Carlite Foam).

Materiaal / kleur wielborstel : PE zwart 450 mm.

Programmering : de vaste wasprogramma's kunnen in overleg door ons geprogrammeerd worden. Deze programmering is aan te passen en te wijzigen.

Cyclusduur : de parameters van een wasprogramma kunnen aangepast worden, zodat de duur van ieder programma binnen grenzen door u bepaald kan worden.

Standaard uitvoering:

- Frame, samengesteld uit thermisch verzinkt staal en voorzien van een poedercoating voor optimale bescherming.

- Spatschermen in kunststof uitvoering.

- Geleiderails voor een optimale centrering van het voertuig.

- Energietoevoersysteem, uitgevoerd met energieketting.

- Rijrail lengte11 meter (optioneel 9 of10 meter).

- Rijsysteem bestaande uit een dubbele aandrijving met direct gekoppelde motor met vertragingsbak, meeloopwielen, rails, afslagen en beveiliging. De rijsnelheid is variabel en instelbaar. De motoren starten met een gereduceerd vermogen (soft aanlopen) zodat er geen schokken optreden.

- Dakborstelsysteem bestaande uit een borstelas met beharingsegmenten en een hefsysteem met pneumatische aandrijving voor een snelle, soepele en veilige beweging. Borstelaandrijving met motor en vertragingsbak. De dakborstel is volledig contourvolgend.

- Twee zijborstelunits, eveneens contourvolgend, ieder bestaande uit een borstelas met segmenten, motor en vertragingsbak. De verticale positie van de borstel varieert door middel van het zogenaamde swingprincipe. Ook deze borstels worden via een PLC gecontroleerd voor de borstelbeweging en de druk. Het spatwater blijft binnen de machine door de bijgeleverde zijschermen.

- Twee wielborstelsystemen voor het reinigen van de velgen. De wielborstelset is aan weerszijde in de zijframes gemonteerd en wordt pneumatisch bij activering naar de velg bewogen. De borstels zijn rond met stijve beharing en worden aangedreven via een motor met vertragingsbak met 2 draairichtingen. De positionering op de velg wordt gecontroleerd via fotocellen.

- Droogsysteem bestaande uit 2 topdrogers van elk 4 kW. Elke blaasmond wordt apart gevoed door een ventilator met hoge capaciteit. De besturing van de dakdroger geschiedt via een sensor die de blaasmond op een specifieke afstand van het voertuigoppervlak houdt.

- Conserveringssysteem. Dit bestaat uit een extra sproeiboog via welke een conserverende was op de auto wordt aangebracht na de spoelgang. De was wordt geconcentreerd via een injectiepomp, geïnjecteerd in water, en over de auto gesproeid.

- Chemicaliënsysteem. Voor alle middelen worden injectiepompen gemonteerd. Deze pompen zijn instelbaar qua opbrengst en injecteren vanuit cans in de machine met geconcentreerde middelen in het te distribueren water.

- Waterdistributiesysteem voor wassen en spoelen, compleet met alle benodigde kleppen en sproeikoppen, verbonden met het injectiesysteem voor chemicaliën.

- Watertank van 500 ltr met een 1,5 kW wateropvoerpomp.

- Startsysteem. De machine start automatisch na het indrukken van het gewenste programma door middel van keuzeschakelaars. Het voertuig wordt dan volautomatisch gewassen en eventueel gedroogd.

- Schakelkast. Trillingsvrij ondergebracht in het machineframe met daarin alle schakelapparatuur voor het automatisch functioneren van de machine. Ook vindt u hier alle thermische relais voor bescherming van de motoren. De schakelkast is aan de voorzijde van de machine toegankelijk via een afsluitbare deur.

- Positielicht. De auto wordt naar de juiste positie begeleid door de geleiderails op de wasvloer en een rood/groen positielicht aan linkerzijde.

Extra opties:

- Mediumdruk voorwas. Via dit systeem wordt de auto door de in de zijkanten geplaatste sproeiers vóór het wassen onder een druk van 16 bar afgespoten waardoor vóór het wassen het grove vuil en zand verwijderd wordt. Levering inclusief medium druk pomp en stuurkast (5,5 kW, 16 bar).

- Carlite Foam borstels. In plaats van Nylon borstels kunnen we de carwash ook uitvoeren met blauwe Carlite Foam borstels.

- Chassisreiniger. Via een stationaire chassisreiniger met nozzles wordt onder druk de auto afgespoten aan de onderzijde. De chassisreiniger wordt gevoed met een 5,5 kW pomp.