Image

Hyperion tech

Productiviteit in het kwadraatImage
Image

hyperion tech

Productiviteit in het kwadraat

Aanbevolen vanaf:
600 tot 2000 wassingen per maand


Hyperion Tech, tweemaal zo productief: terwijl een borstel reinigt, droogt de andere.The geïntegreerde werking van de portalen, die kunnen worden geprogrammeerd, geeft de mogelijkheid voor het managen van het reinigings- en droogproces, wat snel en flexibel is, en waardoor de tijd nodig voor de verschillende fasen gereduceerd wordt.

Hyperion Tech is beschikbaar in 2 versies:

Premium

Borstel- en slagbeweging

Hyperion Tech onderscheidt zich door de horizontale werking van het apparaat, uitgerust met veiligheid lijsten langs de zijkanten, die zich bezighouden met de voorwas-, de was- en droog fase. Het apparaat volgt het profiel van het voertuig voor perfecte uitlijning, welke in real time wordt opgeslagen. De stralen van water en lucht worden geleid door een asymmetrische deflector om het silhouet van de auto's met een maximale precisie te volgen. De vrijheid om te programmeren en te optimaliseren, een kenmerk van alle Hyperion Tech onderdelen, de dubbele reinigingscycli bij hoge druk, met aangepaste druk tijdens het drogen, zorgt voor een merkbare verbetering in wassen tijden,met als resultaat een grondige en perfecte reiniging.

Elastic Wash

Geoptimaliseerd in drie dimensies

De zijborstels in de Hyperion Tech zijn geïnstalleerd voor de horizontale borstel; Dit maakt het mogelijk om perfect 5 meter-lengte voertuigen te wassen, zelfs binnen de 9metert rails. Voordeel: je kunt een dubbel portaal installeren binnen extreem verminderde oppervlaktes. Vanaf nu is Hyperion Tech is ook verkrijgbaar in grote-versie en de 260 en 295.

Standaarduitvoering:

- Twee frames, samengesteld uit thermisch verzinkt staal en voorzien van een poedercoating voor optimale bescherming.

- Spatschermen in metalen uitvoering.

- Geleiderails voor een optimale centrering van het voertuig.

- Energietoevoersysteem, uitgevoerd met energieketting gemonteerd op kolommen.

- Rijsysteem, per module, bestaande uit een dubbele aandrijving met direct gekoppelde motor met vertragingsbak, meeloopwielen (rails 11 meter ) afslagen en beveiliging. De rijsnelheid is variabel en instelbaar. De motoren starten met een gereduceerd vermogen (soft aanlopen) zodat er geen schokken optreden.

- Dakborstelsysteem in 2e module, bestaande uit borstelas met beharingsegmenten en hefsysteem met riemaandrijving voor een snelle, soepele en veilige beweging. Borstelaandrijving met motor en vertragingsbak. De dakborstel is volledig contourvolgend en frequentie gestuurd en functioneert conform het gepatenteerde Vector Plus systeem dat een zeer soepele besturing van de borstel mogelijk maakt zonder schokken en voortdurend stoppen van de rijbeweging.

- Twee zijborstelunits in 2e module, eveneens contour volgend, ieder bestaande uit een borstelas met borstelsegmenten, motor en vertragingsbak. De verticale positie van de borstel varieert en stelt zich in op de vorm van de auto. Tevens werken de borstels overlappend aan voor- en achterzijde van de auto. Ook deze borstels worden via een PLC gecontroleerd voor de borstelbeweging en de druk. Het spatwater blijft binnen de machine door de bijgeleverde zijschermen.

- Twee wielborstelsystemen in 1e module, voor het reinigen van de velgen. De wielborstelset is aan weerszijde in de zijframes gemonteerd en wordt pneumatisch bij activering naar de velg bewogen. De borstels zijn rond met stijve beharing en worden aangedreven via een motor met vertragingsbak met twee draairichtingen. De positionering op de velg wordt gescand via fotocellen. Tijdens het wielwassen wordt water met chemie opgespoten. Voorafgaand aan het borstelen wordt eerst chemie opgebracht, vervolgens met hoge druk voorgewassen voor een zeer schoon resultaat.

- Hoge druk zijkant voorwas in 1e module. Via dit systeem wordt de auto door de in de zijkanten geplaatste sproeiers vóór het wassen onder een druk van 70 bar afgespoten waardoor vóór het wassen het grove vuil en zand verwijderd wordt. Levering inclusief medium druk pomp en stuurkast (7,5 kW, 70 bar).

- Droogsysteem in 1e module. bestaande uit een contourvolgende topdroger, frequentie gestuurd, met twee 3 kW ventilatoren met hoge capaciteit en twee 4 kW ventilatoren voor de zijdroging rondom het droogsysteem. De besturing van de dakdroger geschiedt via fotocellen die de blaasmond op een constante afstand van het voertuigoppervlak houden. Uitgevoerd met TSD (Turbo Side Dryer).

- Foamsysteem om het voertuig vooraf voorzien van water met schuimshampoo. Het schuimsysteem functioneert rondom.

- Wielchemie Op die wielen wordt automatisch een speciale velgenreiniger chemie aangebracht voor een optimale reiniging.

- Conserveringssysteem. Dit bestaat uit een set extra sproeipijpen via welke een conserverende wax op de auto wordt aangebracht na de spoelgang. De wax wordt geconcentreerd via een injectiepomp, geïnjecteerd in water, en over de auto gesproeid. Keuze uit 3 soorten wax: spoelwax, superwax en speciale polishwax (deze laatste wordt ingewreven door de borstels).

- Chemicaliënsysteem. Voor alle middelen worden injectiepompen gemonteerd. Deze pompen zijn instelbaar qua opbrengst en injecteren vanuit cans in de machine met geconcentreerde middelen in het te distribueren water.

- Waterdistributiesysteem voor wassen en spoelen, compleet met alle benodigde kleppen en sproeikoppen, verbonden met het injectiesysteem voor chemicaliën.

- Watertank van 750 ltr (rvs) met een 1,5 kW wateropvoerpomp.

- Diagnose- en programmeersysteem UniOp voor montage op de wand. Via deze elektronische unit kan men in de programma's wijzigingen aanbrengen ten aanzien van de parameters en de programma's zelf wijzigen. Tevens is hier een zelfdiagnosesysteem ondergebracht en kunt u wijzigingen aanbrengen in afstelwaarden.

- Startsysteem. De machine start automatisch na het indrukken van het gewenste programma. Het voertuig wordt dan volautomatisch gewassen en eventueel gedroogd.

- Schakelkast. Trillingsvrij ondergebracht in het machineframe met daarin alle schakelapparatuur voor het automatisch functioneren van de machine. Ook vindt u hier alle thermische relais voor bescherming van de motoren. De schakelkast is aan de voorzijde van de machine toegankelijk via een afsluitbare deur.

- Positielicht. De auto wordt naar de juiste positie geleid door de geleiderails op de wasvloer en door een positielicht voorop de machine.