iclean carwash technologies BV


Hoe het begon...

Image

iClean Carwash Technologies B.V. is een afsplitsing van de Saarloos Automotive Equipment B.V., opgericht in 1919, en volledig gespecialiseerd in alles op het gebied van professionele voertuig reiniging. Sinds we in 1962 als eerste in de Benelux een automatische carwash op de markt hebben gebracht, zijn we altijd een van de toonaangevende bedrijven geweest in de car- en truckwash wereld.

Service en commitment zijn daarbij sleutelwoorden die zich ook vertalen in de grootste technische dienst in onze branche! In totaal hebben we 12 service- en installatie monteurs ter uwe beschikking staan die elk vanuit hun eigen regio werken om snelle en adequate service te kunnen geven. Op onze technische binnendienst staan 4 man voor u klaar.

Enkel A-merken bij iClean. Dat kunnen we als een van de weinigen in de branche zeggen en wel omdat we geen fabrieksvestiging zijn of dochter vestiging van een of ander vaag concern. Wij zijn een 96 jaar jong familiebedrijf die zijn eigen keuzes maakt. Dus geen 'verplichte' opgelegde producten in ons programma: enkel producten die wij het beste achten op het gebied van kwaliteit, uitstraling en prijs. Dus de roll-overs van CECCATO, de waterrecycling, wasboxen, Dog Wash en (centraal-) stofzuigsystemen van ROWAFIL, de hydraulische RVS was- en poetsstraten van HANNA USA, bron-, onthardings- en osmose-installaties van AMY en de kassasystemen van WASHLINK. Daarbij opgemerkt dat Rowafil een divisie is van iClean. Zo werken wij!

Natuurlijk is de beste apparatuur en gedegen service belangrijk voor u, maar een conceptuele gedachte achter de exploitatie van een professioneel carwash bedrijf is zeker zo belangrijk. En hierin gaan we wel een paar grote stappen verder met ons iClean concept.

Bij keuze voor onze producten kunt u de naam iClean Carwash aannemen, kostenloos. Hierbij krijgt u een volledig uitgewerkt marketing concept wat de schijn heeft van een franchise formule, echter bent u gewoon baas in eigen huis.

Ervaar het iClean gevoel zelf, ik nodig u van harte uit.

Will Hofmans
CEO

Image

Het begon allemaal in 1919 in Rotterdam, de heer Saarloos richtte een bedrijf op in gereedschappen en koetsmaterialen en vernoemde het bedrijf naar zichzelf. Na een stormachtige groei stokte de markt tijdens de tweede wereldoorlog. Echter na de oorlog ging de groei gestaag door en werden er vestigingen in Goes en Amsterdam geopend. Het bedrijf was toen volledig gericht op de automotive aftermarkt tot er in 1962 de eerste automatische carwashsystemen in Amerika op de markt kwamen. Innoverend als Saarloos is werd dit direct opgepakt en als eerste naar Nederland gehaald, de eerste John Bean Model 620 auto-wasmachine in Nederland was een feit. Saarloos bleef doorgaan met de import van carwashsystemen, de markt en afzet groeide.

In de jaren zeventig wordt René Visser algemeen directeur van Saarloos en in 1982 neemt hij het bedrijf over. Door zijn visie en passie voor automatisch autowassen werd de carwashafdeling een zeer belangrijke pijler van het bedrijf. In 2005 wordt gestart met de nieuwbouw van het huidige pand in Venray en bij de opening in 2006 nemen de zonen Adam en Jeroen het bedrijf over. Door de blijvende groei van de carwashtak wordt enkele jaren later besloten om dit in een aparte divisie onder te brengen: 'iClean Carwash Technologies' is een feit. Eind 2011 maakt iClean zich los van Saarloos en gaat zelfstandig als BV verder onder de naam 'iClean Carwash Technologies B.V.'.


iClean: jong en dynamisch, maar dan wel met meer dan 90 jaar ervaring!

Image