ROWAFIL Partial

  • OverZICHT

De Partial is een gedeeltelijke waterrecyclingsysteem voor car- en truckwash afvalwater, voor hergebruik. Het water wordt gereinigd in 2 stappen:

1. Voor beluchting in de pompput om zuurstofverzadiging te krijgen.
2. Zwevende deeltjes afscheiding door de onderhoudsvrij hydrocyclonen.

De grinderpomp wordt in de vuilwatertank aan een ketting geïnstalleerd. Deze grinderpomp vermaalt alle organisch en anorganisch vuil tot een verwerkbare grootte. Vervolgens pompt hij het te recyclen water op naar de hydrocyclonen. Deze zal op haar beurt een filtering doen tot 5 micron (= 0,005 mm).

Het gefilterde water komt boven uit de cycloon en loopt in een of twee zwarte PE tanken, inhoud 1500 liter per stuk. In deze tank zit een beluchtingsysteem om het water stankvrij te houden. Het residu (10% water met het vuil) wat onderuit de cyclonen komen, loopt via een afloop terug in de slibvangput van de carwash.

Chemie en andere opgeloste of lichte vervuiling wordt dus niet verwijderd, de Partial zorgt er enkel voor dat zwevende deeltjes uit het water gehaald worden en dat het water standvrij is. Typische toepassing voor dit gerecyclede water is: chassis wassing en (hoge druk) voorwassingen.